T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / YEŞİLYURT - Mustafa Avni Cüre İlkokulu

Tasarruf Bekçileri

Okulumuz sınıf öğretmeni Hacer Yılmaz Tekin tarafından yüütülen projede tasarruf konulu etkinlikler yapılmıştır.Projemiz ULUSAL VE AVRUPA KALİTE ETİKETİ almıştır.

Dünyadaki birçok kaynak sınırlıdır. Bu sınırlı kaynaklar israf edilmemelidir. Özellikle insan yaşamı için çok önemli olan su, enerji, gıda sınırlı kaynaklardır. Bu kaynakları israf etmek bir gün bu kaynakları tüketecektir. Dolayısıyla bu kaynakları kullanırken kesinlikle israftan kaçınmalıyız. Bunun yanı sıra zamandan tasarruf etmek de önemlidir. Biz insanlar kaynaklarımızı verimli kullanmak zorundayız. Bu nedenle projemizle hem çevremizde hem de öğrencilerimizde tasarruf bilincini oluşturmak, tasarruf bilincine sahip olmalarına rehberlik etmek, tasarruf etmeyi bir yaşam biçimi haline getirmek ve öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek istiyoruz.

Ortak okullar çeşitli web2 araçlarını kullanarak kendilerini tanıtacak, poster logoları yapacak ve projeyi tanıtacak,

  Katılımcılar, tasarruf algılarını ve proje sırasında ele alınacak temel öncelikleri anlamak için öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında bir anket yapacaktır.

Su tasarrufu, enerji tasarrufu, gıda tasarrufu, zaman ve para tasarrufu, geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi etkinlikler yapılacak ve okullarda iyi uygulamalar paylaşılacaktır.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.11.2023 - Güncelleme: 21.11.2023 18:15 - Görüntülenme: 41
  Beğen | 0  kişi beğendi